De Trimbehandeling

Mijn salon

Mijn salon is altijd schoon en haren vrij tijdens de behandeling van uw hondje. Na elke trimbehandeling reinig ik het blad waar uw hondje of kat is behandeld zodat er geen bacterien of schimmels overgedragen kunnen worden. In de avonden heb ik altijd maar 1 klant, hierdoor kan ik al mijn tijd voor uw huisdier nemen. 

De eerste afspraak (tijdsduur 15 minuten)

Bij de eerste afspraak stel ik wat vragen over uw hond(je). Ik noteer diverse gegevens van uw hondje over zijn/haar gezondheid en vachtstatus. Ik check de vachtstatus. Tevens bespreek ik met u hoe u uw hondje getrimd wilt hebben en wat de mogelijkheden zijn. Hierna zal ik u een prijsopgave geven.  

Wassen en drogen (tijdsduur 30 - 45 minuten)

Uw hondje was ik met een hoge kwaliteit shampoo. Na het wassen zal ik met de waterblazer uw de vacht ontdoen van vocht, daarna zal ik de haren föhnen.

Tijdens het waterblazen kan ik gebruik maken van de Hoody, dit is een bandje die ik om het kopje doe om het harde geluid voor de oortjes te beschermen. Vaak worden de hondjes hierdoor rustiger.

Checken anaalkliertjes

Tijdens de wasbeurt zal ik checken of uw hondje volle anaalklierzakjes heeft. Deze zal ik dan met de hand legen.

Nageltjes en voetjes

Ik zal indien nodig de nageltjes inkorten met een speciaal nageltangetje. Tevens ontdoe zal ik de haartjes zoveel mogelijk tussen de voetzooltjes verwijderen. Hier vormt zich vaak klitjes en zit veel vuil tussen.

Oortjes

Ik zal de binnenkant van de oortjes ontdoen van haartjes zodat oorsmeer niet meer kan ophopen. De rest van de binnenkant van het oor zal ik met een zachtdoekje verder schoonmaken.

Plukken/strippen (voor ruwharige honden)

Als ik uw hondje moet plukken zal uw hondje niet gewassen worden. Ook na het plukken niet. U mag 3 dagen voor en na het plukken uw hondje zelf ook niet wassen. Dit is om huidirritatie te voorkomen. Na het plukken zal uw hondje best wel moe zijn, laat het met rust en lekker slapen. De plukbehandeling is zeer intensief namelijk (gemiddeld neemt een plukbeurt al snel 2-3 uur in beslag)

Scheren

Als ik uw hondje scheer kan ik dat op meerdere manieren doen. Ik kan gebruik maken de tondeuse met opzetkammen en het vacuüm apparaat of ik gebruik alleen de tondeuse. Na het scheren zal ik uw hondje nalopen met de schaar, zodat het er natuurlijk uitziet.  

Knippen

Uw hondje wordt voor het grootste gedeelte met de hand geknipt door mij.

Eind van de behandeling

Na alle trimbehandelingen zal ik uw hondje insprayen met een vachtverzorger, zodat de vacht nog dagen beschermd blijft.

Advies aan u

Het kan zijn dat ik na het trimmen van uw hondje u advies geeft hoe u zelf uw hondje in de tussenliggende trimbehandelingen kunt verzorgen. Ik zorg dat uw hondje er leuk uitziet na de trimbehandeling, maar u moet er voor zorgen dat zijn/haar vachtje in goede conditie blijft. Doordat u zelf tussendoor uw hondje borstelt en wast bouwt u een vertrouwensband op met uw geliefde huisdier. Ook leert u uw hondje stilstaan tijdens zijn/haar trimbehandeling in de salon. 

AANSPRAKELIJKHEID kleine scheerwondjes

Het werken met scherpe materialen (scheerapparaat, scharen, nagelknipper) met risico's met zich mee. De hondjes kunnen nogal bewegelijk zijn en bij 1 kleine beweging kan het zijn dat uw hondje een lichte schade oploopt. Tevens als uw hondje door uzelf niet goed is gekamd, dan zal ik genoodzaakt zijn met een korte scheerkop onder de klitjes/vilting door te moeten scheren. Ook dit brengt risico's met zich mee. U kunt mij hiervoor niet aansprakelijk stellen. Ik zal altijd u attenderen op een wondje die tijdens het scheren is veroorzaakt en adviseer u om dat altijd langs een dierenarts te gaan voor een eventuele behandeling. De kosten die hieruit voorvloeien zijn voor uw eigen rekening.